Trinta daržovių sriuba su vištienos frikadelėmis

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Vištienos filė , 1 vnt.
  • Cukinija , 1 vnt.
  • brokolis , 150 gr.
  • Svogūnas , 0,5 vnt.
  • Morka , 1 vnt.
  • Pienas arba grietinėlė , 100 ml
  • Vanduo , 1 l
  • Kukurūzai , 3 v.š.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite stambiais kubeliais, smulkiai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai tarkuotą morką, truputį sukapotų krapų ir druskos, pipirų, kitų prieskonių. Sumalkite arba sutrinkite maisto smulkintuvu. Drėgnomis rankomis suformuokite nedideles frikadeles.

  2. Frikadeles dėkite į puodą su maždaug 1L verdančio, pasūdyto vandens ir virkite maždaug 15 minučių. Tuomet frikadeles ištraukite ir atidėkite.

  3. Į vandenį kuriame virė frikadelės suberkite kubeliais pjaustytą cukiniją, žiedynais išskirstytą brokolį, užvirinkite ir virkite apie 10 min. iki kol daržovės bus minkštos. Tuomet įpilkite pieno arba grietinėlės, užvirinkite ir sutrinkite sriubą, pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais pagal savo skonį. Jeigu sriuba labai tiršta, tai pilkite dar truputį vandens, užvirinkite, išmaišykite.

  4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite po keletą frikadelių, papuoškite konservuotais kukurūzais, krapais, apšlakstykite trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama