Troškintas moliūgas su grietine

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Moliūgas , 500 gr.
  • Liesa grietinė , 180 gr.
  • Vanduo , 20 ml
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Česnakas , 3 skilt.
  • Paprikos milteliai , 0,5 a.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
  • Smulkiai supjautyti žalumynai , 1 v.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgo žievę nupjaustykite, moliūgą supjaustykite kubeliais. Apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių, kepkite apie 5 min. Tuomet dėkite grietinę (truputį pasilikite patiekimui), pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais, spaustuku pertrintu česnaku. Papildomai galima įdėti ir daugiau įvairių prieskonių. Troškinkite dar apie 10 min. Galiausiai įpilkite šlakelį vandens ir patroškinkite iki kol moliūgai suminkštės.

  2. Troškintus moliūgų gabaliukus patiekite su grietine, pabarstykite žalumynais.

  3. Troškintą moliūgą galima patiekti kaip užkandį, su skrudinta duona ar trapučiais arba kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar paukštienos patiekalų.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama