Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Tešlai:
  • Miltai , 600 gr.
  • Druska , 1,5 a.š.
  • Sausos mielės , 1 v.š.
  • Aliejus , 1,5 v.š.
  • Vanduo (šiltas) , 1 stikl.
Įdarui:
  • paprikos , 2 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Pomidoras , 1 vnt.
  • Česnakas , 2 skilt.
  • Petražolės , 0,5 pund.
  • Jautienos arba avienos faršas , 250 gr.
  • Aliejus , 1 v.š.
  • Pomidorų pasta , 1,5 a.š.
  • Druska, pipirai, čili pipirai, paprikos milteliai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite tešlą. Miltus, druską ir mieles sumaišykite, įmaišykite aliejų. Po truputį, maišant pilkite šiltą (bet ne karštą!) vandenį iki kol susiminkys tešla. Vandens gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo miltų kokybės. Tešlą minkykite apie 5 min. Uždenkite ir palikite kilti apie valandą.

  2. Įdarui labai smulkiai supjaustykite paprikas, svogūną, pomidorą, česnako skilteles, petražoles. Daržovių mišinį sumaišykite su faršu, aliejumi, pomidorų pasta, prieskoniais. Galima naudoti kitokias daržoves, įvairų faršą, skirtingus prieskonius. Įdarą palikite 30 min., kad pasiskirstytų skoniai, pasimarinuotų.

  3. Kepkite paplotėlius - turkiškas picas. Tešlą padalinkite į 12 dalių. Iškočiokite plonus paplotėlius, juos aptepkite nedideliu įdaro kiekiu. Kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus, apie 10-15 min.

  4. Lachmadžunus galite valgyti vienus arba patiekti su tradiciniais priedais: apšlakstę citrinų sultimis, apibėrę smulkintomis petražolėmis, su pomidorų riekelėmis ir plonai pjaustytais svogūnų pusžiedžiais. Lachmadžunas su ant viršaus sudėtais priedais susukamas ir valgomas rankomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama