Užkepti baklažanai

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Baklažanai , 3 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Pomidorai (vidutiniai) , 6 vnt.
  • Česnakas , 1 skilt.
  • Ryžiai , 80 gr.
  • Pomidorų sultys , 3 v.š.
  • Svogūnų laiškai , 1 pund.
  • raudonėlis , 1 žiups.
  • surio , 150 gr.
  • Druskos, pipirų , 1 žiups.
  • Aliejus , 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir svogūnų laiškus. Pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis. Ryžius apvirkite, nereikia, kad būtų visai išvirę.

  2. Baklažanus perpjaukite pusiau, atsargiai išskobkite, minkštimą smulkiai supjaustykite. Supjaustytą minkštimą, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką kepinkite įkaitintame aliejuje, po 5 min. sudėkite ryžius, supilkite pomidorų sultis, suberkite smulkintus svogūnų laiškus, gardinkite druska, pipirais, raudonėliais. Gerai išmaišykite ir dar kelias minutes patroškinkite.

  3. Gautu patroškintu įdaru įkimškite baklažanų puseles, ant viršaus sudėliokite pjautytus pomidorus, apiberkite tarkuotu sūriu, labai saikingai pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į taip pat aliejumi vos vos pateptą kepimo indą.

  4. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

  5. Sotus, labai kvapnus ir tikrai gardus patiekalas.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama