Avienos kukuliukai grilyje su jogurtiniu padažu

  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Raudonoji aitrioji paprika , 2 vnt.
  • Česnakas , 4 skilt.
  • Mėtų šakelės , 8 vnt.
  • Kalendros šakelės , 5 vnt.
  • Petražolės šakelės , 5 vnt.
  • Aviena (smulkinta) , 1 kg
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Malta rūkyta paprika , 2 v.š.
  • Malti imbieriai , 2 v.š.
  • Maltos kalendros , 2 v.š.
  • Citrina , 1 vnt.
  • Druska (pagal skonį) , 1 žiups.
  • Alyvuogių aliejus , 2 v.š.
Padažui:
  • Natūralus jogurtas , 300 ml
  • Česnakas , 2 skilt.
  • Citrina , 1 vnt.
  • Druska (pagal skonį) , 1 žiups.
„Big Green Egg“ nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkurkite „Big Green Egg“ kepsninėje anglis, įdėkite ketaus arba nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 200°C. Kol kepsninė kaista, paruoškite kukuliukus.

  2. Išdarinėtas aitriąsias paprikas, nuluptas česnako skilteles, nuskabytus mėtų, petražolių ir kalendrų lapelius smulkiai sukapokite ir kartu su smulkinta aviena sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinius, suberkite likusius recepte nurodytus prieskonius, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Viską pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Iš gauto mišinio suformuokite kukuliukus.

  3. Kitame dubenyje paruoškite padažą. Į jogurtą įmaišykite susmulkintas česnako skilteles, tarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite jūros druska, gerai išmaišykite ir uždengę laikykite, kol prireiks.

  4. „Big Green Egg“ kepsninėje įkaitinkite ketaus keptuvę. Kai įšils, supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Po to sudėkite į keptuvę paruoštus kukuliukus ir kepkite apie 5–10 min., kol dailiai apskrus. Patiekite kaip užkandį su gaiviu jogurtiniu padažu. Skanaus!

  5. Beje, priderinus garnyrą, pavyzdžiui, kuskusą ir ant grotelių keptas daržoves, šie avienos kukuliukai gali virsti sočiu ir maistingu pagrindiniu patiekalu.

  6. Patarimas. Jei norite apskrudusių, auksaspalvių kukuliukų, neperkraukite keptuvės. Verčiau kepkite porcijomis po kelis, palikdami keptuvėje tarpus.

Receptą atsiuntė: „Big Green Egg“ partnerių turinys

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama