Varškės keksas

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Sviestas , 110 gr.
  • Cukrus , 250 gr.
  • Varškė, 18% riebumo , 200
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Kepimo milteliai , 10 gr.
  • Miltai , 250 gr.
  • Cukraus pudra , 2 v.š.
  • Uogos (mėgiamos, šviežios ar atšildytos) , 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti), cukrų, kiaušinius, varškę išplakite iki purios, vientisos masės. Į šią masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius, permaišykite.

  2. Į tešlą atsargiai įmaišykite mėgiamas uogas (avietes, braškes, vyšnias, mėlynes, šilauoges), jeigu turite. Jeigu neturite uogų, tai skanu įmaišyti nutarkuotą citrinos ir apelsino žievelę.

  3. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Iškeptą keksą galite pabarstyti cukraus pudra. Iš formos išimkite ir pjaustykite tik visiškai šaltą keksą, nes karštas jis trupės, karšto kepinio skonis gali pasirodyti pernelyg riebus.

  4. Keksą galima kepti be uogų, bet riekutes patiekti su mėgiama uogiene.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

Aistei 2016-01-21 22:24
Pries dedant bet kokias uogas i tesla, jas reikia pavolioti truputyje miltu, kitaip jos visos kepant sukris i pyrago apacia.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama