Varškės keksas
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
- Sviestas , 110 gr.
- Cukrus , 250 gr.
- Varškė, 18% riebumo , 200
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Kepimo milteliai , 10 gr.
- Miltai , 250 gr.
- Cukraus pudra , 2 v.š.
- Uogos (mėgiamos, šviežios ar atšildytos) , 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti), cukrų, kiaušinius, varškę išplakite iki purios, vientisos masės. Į šią masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius, permaišykite.
Į tešlą atsargiai įmaišykite mėgiamas uogas (avietes, braškes, vyšnias, mėlynes, šilauoges), jeigu turite. Jeigu neturite uogų, tai skanu įmaišyti nutarkuotą citrinos ir apelsino žievelę.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Iškeptą keksą galite pabarstyti cukraus pudra. Iš formos išimkite ir pjaustykite tik visiškai šaltą keksą, nes karštas jis trupės, karšto kepinio skonis gali pasirodyti pernelyg riebus.
Keksą galima kepti be uogų, bet riekutes patiekti su mėgiama uogiene.
Receptą atsiuntė:
Aistė
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai (1)