Varškės sausainiai, kurie niekada neatsibosta

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
40
Ingredientai:
  • Varškė , 250 gr.
  • Sviestas , 200 gr.
  • Miltai , 250 gr.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Cukrus (pavoliojimui) , 100 gr.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą ištrinkite su varške. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, svarbu, kad tešla neliptų prie rankų. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, pačių miltų kokybės. Suminkykite tešlą. Paruoštą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.

  2. Po valandos tešlą ant miltuota stalo iškočiokite į ploną lakštą (kepdami sausainiai gerokai pasipūs). Stikline išspauskite apskritimus.

  3. Abi ar vieną apskritimo puselę įspauskite į cukrų ir du kartus sulenkite per pusę. Gerai suspauskite, galite įspausti šakute, nes kepdami sausainiai kils ir gali išsikraipyti.

  4. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai apskrus.

  5. Šie sausainiai labai universalūs. Ant apskritimo, prieš sulenkiant sausainį galima užtepti uogienės, uždėti obuolio gabaliuką obuolio. Galima mirkyti į cukrų ar cukraus ir cinamono mišinį.

  6. Sausainius taip pat galima kepti pikantiškus. Ant apskritimo dėkite sūrio ir kumpio, su česnakais ir sūriu sumaišytos varškės. Žinoma, pikantiškų sausainių į cukrų nespauskite.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama