Veganiškas šokoladinis manų kruopų pyragas

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Manų kruopos , 200 gr.
  • Miltai , 200 gr.
  • Kepimo milteliai , 10 gr.
  • Kakava , 4 v.š.
  • Cukrus , 200 gr.
  • Vanilinis cukrus , 10 gr.
  • Aliejus (rapsų, saulėgrąžų) , 120 ml
  • Vanduo , 180 ml
  • Riešutai, džiovinti vaisiai, uogos, cukatai , 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Manų kruopas sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilkite vandenį. Išmaišykite ir palikite brinkti kambario temperatūroje 2-3 val. Jeigu norite brinkinti iš vakaro, tai uždenkite maistine plėvele ir brinkinkite šaldytuve.

  2. Į išbrinkusius manus supilkite aliejų (labiausiai tinka bekvapis aliejus, pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų), įberkite kakavą. Labai gerai išmaišykite. Įsijokite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Galite įmaišyti razinų, riešutų, džiovintų vaisių ar uogų.

  3. Kepimo formą patepkite aliejumi, truputį apsijokite miltais. Supilkite tešlą. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Patikrinkite ar iškepė dantų krapštuku. Iškeptą pyragą galima glazūruoti šokoladu ir pabarstyti cukraus pudra.

  4. Paprastai paruošiamas, pigus ir tikrai gardus pyragas, kuriam nereikia jokių gyvūninės kilmės produktų.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama