Vištiena grietinės-grybų padaže

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Vištienos , 1 kg
  • Grietinė , 500 gr.
  • Džiovinti grybai , 100 gr.
  • Svogūnai , 3 vnt.
  • Miltai , 2 v.š.
  • Sviestas , 70 gr.
  • Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Grybus iš anksto užmerkite taip, kad būtų vos apsemti. Mirkykite iki kol suminkštės.

  2. Vištieną (galima naudoti įvairas dalis, tik reikėtų nuimti odeles) supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Juos sudėkite į didelį puodą, ten pat sudėkite grietinę ir pilkite vandes iki kol vištos gabaliukai bus visiškai apsemti, o grietinė šiek tiek prasiskies. Užvirkinkite. Užvirus nupilkite stiklinę skysčio.

  3. Į puodą sudėkite mirkytus, smulkintus grybus, pilkite šlakelį skysčio, kuriame mirko grybai. Troškinkite ant nedidelies ugnies iki kol vištiena bus labai minkšta.

  4. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepinkite lydytame svieste.

  5. Miltus įmaišykite į stiklinę nupilto skysčio. Geriausiai nupilti truputį skysčio į nedidelį indelį, supilti miltus ir intensyviai išplakti šakute, gausite tyrelę, kurią vėliau reikės supilti į likusį skystį. Tokiu būdu nebus miltų kamuoliukų.

  6. Į ištroškintą vištieną sudėkite kepintus svogūnus bei stiklinę skysčio su miltais. Maišant pavirkite iki užvirimo. Troškinys turėtų sutirštėti. Galiausiai pagal skonį gardinkite druska ir pipirais., kitais mėgiamais prieskoniai.

  7. Patiekite su ryžiais, salotomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama