Vištienos ketvirčiai Viduržemio jūros stiliumi

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Vištienos ketvirčiai , 1 kg
  • Vyšniniai pomidorai , 8 vnt.
  • Alyvuogės , 100 gr.
  • Česanakas , 4 skilt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus , 20 ml
  • Balzaminis actas , 3 v.š.
  • Džiovintas mairūnas , 0,5 a.š.
  • Džiovinti raudonėliai , 0,5 a.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
  • Aliejus (kepimui) , 4 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ketvirčius, jeigu norite perkirskite. Žinoma, galite naudoti ir šlauneles ar kitas vištos dalis. Vištieną ištrinkite druska ir pipirais. Palikite pasimarinuoti 20-30 min.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iki traškumo apkepinkite vištieną. Dėkite į kepimo indą.

  3. Į kepimo indą taip pat dėkite pomidoriukus (galite dėti ir didelius pomidorus, juos perpjaukite pusiau ar į keturias dalis). Česnako skilteles (jų nereikia lupti). Į keturias dalis perpjautą svogūną. Suberkite alyvuoges.

  4. Alyvuogių aliejų sumaišykite su balzamiko actu, džiovintomis žolelėmis, druska, pipirais. Gautu padažu apšlakstykite visus kepimo formoje esančius produktus.

  5. Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

  6. Šis patiekalas labai kvapnus ir tikrai greitai paruošiamas. Vištieną tinka tiekti su ryžiais.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama