Vištienos kotletukai su sūriu
- Vištienos krūtinėlės filė , 500 gr.
- paprikos , 2 vnt.
- Svogūnai , 2 vnt.
- Kietas riebus sūris , 100 gr.
- Žalumynai , 1 pund.
- Bandelė , 100 gr.
- Malti džiūvesėliai
- Pienas
- Aliejus
- Pipirai
- Prieskoniai
Svogūnus nulupkite, perpjaukite į kelias dalis, vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, bandelės minkštimą išmirkinkite piene ir truputį nuspauskite. Viską sumalkite ir pabarstykite druska bei prieskoniais.
Žalumynus susmulkinkite, paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite visus turimus komponentus. Jeigu masė išėjo per sausa, įpilkite truputį pieno, kuriame mirko bandelė, vandens arba įdėkite grietinės. Palikite pastovėti bent pusvalandį.
Formuokite kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš dviejų pusių. Neleiskite pridegti! Jeigu nesate tikri, kad mėsa iš vidaus iškepė, į keptuvę galima įpilti keletą šaukštų vandens ir 5-7 minutes uždengus patroškinti.
Patiekite su bulvių koše, virtais ryžiais arba daržovėmis.
Komentarai (2)