Vištienos vyniotinis su špinatais
- Vištienos krūtinėlės , 3 vnt.
- Švieži špinatai , 150 gr.
- Kiaušiniai , 5 vnt.
- Kiaulienos kumpio juostelės , 6 vnt.
- Kietas sūris , 50 gr.
- Neriebi grietinėlė , 100 ml
- Sviestas , 50 gr.
- Muskato riešutas , 1 žiups.
- Druska
- Pipirai
Krūtinėles nuplaukite, nusausinkite.
Špinatus perrinkite, nuplaukite, leiskite nudžiūti ir stambiai supjaustykite.
Krūtinėles perpjaukite horizontaliai į 2-3 dalis ir lengvai pamuškite per plėvelę.
Kiaušinius sumaišykite su grietinėle ir tarkuotu sūriu, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutais.
Ištirpintame svieste patroškinkite špinatus 4 min.
Supilkite ant viršaus kiaušinių plakinį ir tuojau pat išmaišykite. Gaminkite maišydami 2 min., nukaiskite ir atvėsinkite.
Ant folijos sudėkite vištienos filė, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite juostelėmis supjaustytą kumpį.
Paskirstykite ant viršaus kiaušinių ir špinatų masę, standžiai suvyniokite.
Suvyniokite vyniotinį į foliją, padėkite į skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Atvėsinkite, išimkite iš folijos ir supjaustykite.
Komentarai