Vyšnių džemas - želė

  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Vyšnios , 1 kg
  • Cukrus , 700 gr.
  • Želatina , 2 v.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vyšnias nuplaukite, palaukite, kol apdžius ir pašalinkite kauliukus. Cukrų sumaišykite su želatina ir užpilkite ant uogų. Užpiltas uogas palikite vėsioje vietoje 12 val., kad išsiskirtų sultys.

  2. Po 12 val. statykite ant nedidelės ugnies ir virkite iki kol užvirs. Po užvirimo, maišant virkite dar 3 min. Nuimkite virimo metu susidariusias putas. Jeigu norite visiškai tolygaus džemo, tai jį galite pertrinti maisto smulkintuvu arba per sietelį.

  3. Gautą džemą - želė supilstykite į iškaitintus stiklainius, tvirtai užsukite, apverskite, šiltai apklokite pledais, pūkine antklode ar vilnoniu paltu ir palikite lėtai vėsti 12 val.

  4. Galiausiai stiklainiukus laikykite vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje.

  5. Nuostabus džemas - želė, kurį galima tiekti tiek su įvairiais kepiniais, blynais, tiek ir valgyti vieną, kaip puikiausią desertą!

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama