Ypatingai švelnus citrinų keksas - pudingas

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Cukrus , 240 gr.
  • Miltai , 120 gr.
  • Druska , 1 žiups.
  • Kiaušiniai , 4 vnt.
  • Sviestas , 15 gr.
  • Nutarkuota citrinos žievelė , 1 v.š.
  • Citrinos sultys , 80 ml
  • Pienas , 360 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Indelyje išplakite kiaušinių trynius, kambario temperatūros sviestą, nutarkuotą citrinos žievelę. Plakdami, palaipsniui įmaišykite citrinų sultis. Berkite miltus, pilkite pieną ir perplakite iki vientisos konsistencijos.

  2. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir juos labai atsargiai, dalimis įmaišykite į tešlą.

  3. Tešlą paskirstykite į mažas, keramikines formeles.

  4. Į didelį kepimo indą pilkite vandens ir į jį įstatykite formeles, jos turėtų būti apsemtos iki pusės.

  5. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

  6. Truputį atvėsinkite, apiberkite cukraus pudra ir tiekite.

  7. Tai ypatingai švelnaus skonio, su malonia rūgštele desertas, kuris tiesiog tirpsta burnoje.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama