Žali špinatų blynai

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Miltai , 200 gr.
  • Pienas , 200 ml
  • Špinatai , 100 gr.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
  • Aliejus , 4 v.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinį išplakite su pienu, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite maisto smulkintuvu sutrintus špinatus. Įsijokite miltus. Turi gauti grietinės tirštumo tešla. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinio dydžio, špinatų sultingumo.

  2. Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, ištrinkite popieriniu rankšluosčiu. Iš abiejų pusių apkepinkite lietinius iki kol sutvirtės.

  3. Šiuos lietinius galima patiekti su grietine, tačiau labiausiai tiktų bešamelio padažas su sūriu. Jį gaminkite taip: gilioje keptuvėje išlydykite porą šaukštų sviesto, berkite porą šaukštų miltų ir juos apkepinkite porą minučių, tuomet pilkite 2 stiklines pieno ir intensyviai išplakite šluotele, maišant kaitinkite iki kol sutirštės. Padažui sutirštėjus, įberkite saują tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, maltu muskatu, sutrintu česnaku.

Receptą atsiuntė: Nijolė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama