Žirnių sriuba

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sausi žirniai , 1,5 stikl.
  • Mėsa , 300 gr.
  • Lauro lapai , 2 vnt.
  • Morka , 1
  • Svogūnas , 1
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Bulvės , 4 vnt.
  • Skrebučiai
  • Druska
  • Pipirai
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnius nuplaukite, užpilkite 1,5 litru šalto vandens ir palikite išbrinkti per naktį.

  2. Nenupylę vandens užkaiskite puodą, sudėkite mėsą, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies nuo 45 minučių iki 1,5 valandos (jei žirnius mirkėte trumpiau). Periodiškai nugraibykite putas.

  3. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, prieskonius, lauro lapus.

  4. Svogūną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su tarkuotą morka ir apkepkite ant silpnos ugnies, kol gražiai pagels.

  5. Sudėkite į išvirusią sriubą, užvirinkite, suberkite smulkintus žalumynus ir nukaiskite.

  6. Patiekite su skrebučiais.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama