Tibeto dietos laikomasi neilgai – 7 dienas. Šiuo laikotarpiu turėsite atsisakyti mėsos ir valgyti daug vaisių ir daržovių (dieta vegetariška). Būtina laikytis nurodyto eiliškumo ir keleto taisyklių.
Pirmiausia, gerti reikia likus iki valgio 20–30 minučių. Ta pati taisyklė galioja net kalbant apie sultingus vaisius ir uogas – jų negalima maišyti su jokiais maisto produktais, ir visai nesvarbu, ar tai būtų obuoliai, melionai, bananai, vyšnios, mėlynės, gervuogės... Antra taisyklė – jūsų patiekalą turėtų sudaryti ne daugiau nei 4 komponentai. Trečia – viena Tibeto dietos versija teigia, kad būtina atsisakyti pieno, tačiau tokiu atveju galima vartoti rūgštaus pieno produktus, o kita jo iš viso nedraudžia. Kaip elgtis – spręsti jums.
Pirma diena
Pusryčiai:
- 200 ml pieno,
- 20 g džiūvėsėlių.
Pietūs:
- 150 g virtų pupelių,
- 80 g pomidorų,
- 80 g svogūnų,
- 20 g raudonos saldžiosios paprikos,
- 20 g petražolių.
Pavakariai:
- 1 obuolys arba apelsinas.
Vakarienė:
- 250 g salotų (smulkiai supjaustyto kopūsto, apšlakstyto citrinų sultimis),
- 150 g vaisių,
- 200 ml mineralinio vandens.
Antra diena
Pusryčiai:
- 200 ml mineralinio vandens,
- 100 g obuolio.
Pietūs:
- 200 g virtos žuvies,
- 200 g bet kokių vaisių.
Vakarienė:
- 250 g svieste kepto aguročio,
- 3 pomidorai (300 g),
- 200 g pomidorų sulčių,
- 100 g ruginės duonos.
Trečia diena
Pusryčiai:
- 200 ml pasterizuoto karvės pieno,
- 2 džiūvėsėliai (40 g).
Pietūs:
- 200 g virtų baltųjų pupelių,
- 100 g pomidorų,
- 80 g agurko
- 5 g česnako,
- 15 g svogūno (iš šių produktų padaromos salotos ir užpilamos augaliniu aliejumi).
Vakarienė:
- 200 g virtų burokėlių,
- 2 obuoliai (200 g),
- 1 apelsinas (100 g),
- 100 g pomidorų,
- 200 g pomidorų sulčių,
- 1 gabaliukas ruginės duonos (50 g).
Ketvirta diena
Komentarai (7)