8 varškės patiekalai vaikučiams

Varškė, kaip ir kiti pieno produktai, labai naudinga ir reikalinga augančio vaiko organizmui, tačiau mažiausi šeimos nariai ne visada noriai ją valgo. Siūlome išbandyti bent vieną iš šių patiekalų – mažylis bus sužavėtas!
 
Varškėtukai su morkomis
 
Reikia:
 

  • 1 smulkiai tarkuotos morkos (3/4 stiklinės);
  • 250 g varškės;
  • Iki 200 g miltų;
  • 1 šaukšto grietinės;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 žiupsnelio sodos.

 
Sumaišykite varškę, morkas, sodą, cukrų, kiaušinį ir dalį miltų (galite pasinaudoti trintuvu). Iš gautos tešlos pridėjus miltų formuokite varškėtukus, apkepkite juos aliejuje arba svieste iš abiejų pusių. Patiekite su medumi arba grietine.
 
Makaronų apkepas su varške
 
Reikia:
 

  • 40 g vermišelių;
  • 80 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 20 g sviesto;
  • 1 šaukštelio grietinės;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • Trupučio druskos;
  • Maltų džiūvėsėlių.

 
Virkite vermišelius 10-20 minučių. Įdėkite sviesto. Pertrinkite varškę su kiaušiniu, cukrumi ir druska, sudėkite vermišelius, gerai išmaišykite. Kepkite gautą masę orkaitėje, sviestu išteptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje formoje. Patiekite su sviestu arba saldžiu padažu.
 
Varškės apkepas su obuoliais
 
Reikia:
 

  • 75 g varškės;
  • 1 obuolio;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 1 nedidelio kiaušinio;
  • Trupučio cinamono.

 
Obuolį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Pertrinkite varškę, sudėkite cukrų, kiaušinį, tarkuotą obuolį ir išmaišykite.

2 psl. »

Komentarai

Vaikų mityba

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Į plastiką, iš kurio daromos LEGO detalės, dedama speciali medžiaga, kuri darant rentgeną šviečia ryškiau, kad būtų lengviau detalę aptikti, jei vaikas ją prarytų.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai