Varškė, kaip ir kiti pieno produktai, labai naudinga ir reikalinga augančio vaiko organizmui, tačiau mažiausi šeimos nariai ne visada noriai ją valgo. Siūlome išbandyti bent vieną iš šių patiekalų – mažylis bus sužavėtas!
Varškėtukai su morkomis
Reikia:
- 1 smulkiai tarkuotos morkos (3/4 stiklinės);
- 250 g varškės;
- Iki 200 g miltų;
- 1 šaukšto grietinės;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 žiupsnelio sodos.
Sumaišykite varškę, morkas, sodą, cukrų, kiaušinį ir dalį miltų (galite pasinaudoti trintuvu). Iš gautos tešlos pridėjus miltų formuokite varškėtukus, apkepkite juos aliejuje arba svieste iš abiejų pusių. Patiekite su medumi arba grietine.
Makaronų apkepas su varške
Reikia:
- 40 g vermišelių;
- 80 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 20 g sviesto;
- 1 šaukštelio grietinės;
- 1 šaukštelio cukraus;
- Trupučio druskos;
- Maltų džiūvėsėlių.
Virkite vermišelius 10-20 minučių. Įdėkite sviesto. Pertrinkite varškę su kiaušiniu, cukrumi ir druska, sudėkite vermišelius, gerai išmaišykite. Kepkite gautą masę orkaitėje, sviestu išteptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje formoje. Patiekite su sviestu arba saldžiu padažu.
Varškės apkepas su obuoliais
Reikia:
- 75 g varškės;
- 1 obuolio;
- 1 šaukštelio cukraus;
- 1 nedidelio kiaušinio;
- Trupučio cinamono.
Obuolį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Pertrinkite varškę, sudėkite cukrų, kiaušinį, tarkuotą obuolį ir išmaišykite.
Komentarai