Iš bulvių galima pagaminti tikrai ne tik visų lietuvių pamėgtus cepelinus. Taigi, šį kartą siūlome išbandyti dar vieną receptą: bulvių ir varškės kukulaičius.
Reikės:
- 1 kg bulvių
- 1 pakelio varškės
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų krakmolo
- 2 šaukštų miltų
- Fermentinio sūrio
- Druskos ir cukraus
Bulves išvirkite ir sutrinkite. Gautą bulvių masę sumaišykite su varške ir pagardinkite druska bei cukrumi (pagal skonį). Įmuškite vieną kiaušinį, įberkite krakmolo, miltų ir viską gerai iškočiokite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų. Tešlą padalinkite į lygius gabaliukus, į vidų idėkite šiek tiek tarkuoto sūrio, gražiai užlipinkite, kad gautųsi apvalūs kukulaičiais ir meskite į verdantį aliejų. Kepkite tol, kol kukuliai gražiai apskrus.
Kukulius patiekite su grietinės ir sviesto padažu. Jei norite, padažą galite pagardinti cukrumi, kad patiekalas būtų saldesnis.
Komentarai (5)
butinai pabandykit