„Gardu Gardu“ iš sluoksniuotos tešlos: krepšeliai su miško grybais ir juostelės su plikytu kremu

Kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca ir Ali solidarizavosi ir pristatė du puikius patiekalus iš sluoksniuotos tešlos - krepšelius su miško grybais ir juosteles su plikytu kremu. Siūlome šiuos gardėsius pasigaminti ir savo virtuvėje.

Gian Lucos patiekalas labiau lietuviškas nei itališkas – sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais. Kadangi virtuvės šefas pramiegojo ir nespėjo užbėgti į mišką grybų, jis naudojo miško pievagrybius, kuriuos visada galima rasti parduotuvėje. Begamindamas jis pasidalino savo įžvalgomis, kodėl lietuvių vaikai nevalgo grybų ir kurių grybų jokiu būdu negalima plauti bei pasidalino tikrai veikiančiu svogūnų pjaustymo be ašarų triuku.

Paragavę Gian Lucos rudeniško patiekalo, vedėjai imėsi deserto gamybos. Kaip ir kiekvienoje laidoje Gian Luca žavėjosi konditerio judesiais, o Ali priminė kulinarijos šefui, kad visi desertai reikalauja švelnių judesių, meilės ir ypatingo kruopštumo.

Dviejų šefų patarimai, puikūs receptai ir nuotaikingas bendravimas - televizijos laidoje „Gardu Gardu“ 9.30 val. per TV3.

„Gardu Gardu“ studijoje vyrai gamino sluoksniuotos tešlos krepšelius su miško grybais ir sluoksniuotos tešlos juosteles su plikytu kremu.



Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais
 



Jums reikės:
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
200 g šalto rūkymo šoninės;
200 g miško grybų;
1 svogūno;
Alyvuogių aliejaus kepimui;
Balzaminio acto;
1 kiaušinio trynio.

Gaminimas:
Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę. Tada suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie suminkštės. Užpilti šlakelį balzaminio acto ir gerai išmaišyti. Po to sudėti turimus nuvalytus ir susmulkintus grybus ir keletą minučių pakepinti maišant ant didelės ugnies.

Iš sluoksniuotos tešlos suformuoti kepimo indeliuose krepšelius ir į juos išdalinti grybų įdarą. Sandariai uždengti su tešla krepšelių viršų ir patepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Skanaus!



Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu
 



Juostelėms reikės:

250 g mielinės sluoksniuotos tešlos;
Kiaušinio;
Cukraus.

Plikytam kremui reikės:
40 g pieno;
1 a. š. vanilinės cukraus pudros;
40 g kukurūzų krakmolo;
80 g cukraus;
100 g kiaušinių trynių masės (5 kiaušinių tryniai);
40 g sviesto;
1 v. š. maskarponės sūrio su kaupu.

Papuošimui reikės:
Šviežių uogų: šilauogių, braškių;
Šviežių mėtos lapelių.

Gaminimas:
Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles ir subadyti šakute. Iškloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių. Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.

Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės. Įberti vanilinės
cukraus pudros. Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija. Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius.

Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone. Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.
Skanaus!

Komentarai

Buitis

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vaikai pradeda sapnuoti dar prieš gimimą.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai