Pastaruoju metu populiarėja butai-studijos. Juose virtuvę nuo svetainės skiria tik kokios nors pertvaros, kurias lengva suglausti, patraukti ir pan. Viena vertus, tai labai patogu – daugiau erdvės, nereikia toli vaikščioti dar vienos patiekalo porcijos, svečiai ir šeima gali stebėti visą maisto gaminimo procesą... Kita vertus – tokia nauja mada ne visada pasiteisina.
Be to, kad atsiranda daugiau laisvo ploto būtinai technikai ir baldams, virtuvės ir svetainės sujungimas turi tokių privalumų:
- Nelikus pertvarų, natūralaus apšvietimo virtuvėje ir svetainėje bus daugiau.
- Šeimininkai gali nenutraukdami pokalbio atnešti svečiams naujus patiekalus, surinkti indus ir pan.
- Tokį interjerą galima papildyti įdomiais elementais (pavyzdžiui, židiniu).
- Virtuvei nereikės dar vieno televizoriaus – vietoje dviejų atskirų galima įsigyti vieną didelį, kurį bus patogu žiūrėti ir iš virtuvės, ir iš svetainės.
Kada verta jungti erdves?
- Mėgstate rengti vakarėlius, esate jauni, šeimos pagausėjimo neplanuojate. Ypač sėkmingi vakarėliai tęsiasi iki ryto, o kokie šeši svečiai lieka dar ir iki kitos dienos pietų.
- Mėgstate gaminti stebint svečiams, išbandyti iš kelionių parsivežtus receptus, eksperimentuoti. Draugai eina pas jus kaip į restoraną, gaminate jiems tada, kai visi jau susirinkę, o ne šildote tai, ką pagaminote iš anksto.
- Esate daugiavaikė mama (arba tėtis – vyrai vis dažniau lieka su vaikais namuose, daugelis mėgsta gaminti). Vaikus būtina stebėti nuolat, o daryti tą patogiau, kai viskas kaip ant delno.
- Jūs pusryčiaujate, pietaujate ir vakarieniaujate ne namuose. Jūs nuolat skubate, kasdien jūsų laukia dešimtys susitikimų, vakarais – sporto salė, namo grįžtate tik pernakvoti.
Komentarai