Kalėdinės mamos vaišės: Reginos tortas „Apsnigta vasara“

„Šiam tortui pagaminti reikės daugybės vasariškų gėrybių iš šaldiklio, ar kitaip paruoštų, todėl tai jį pavadiniau,“ - savo konditerinio meno kūrinio pavadinima komentuoja Regina, kuri yra dar viena receptų konkurso Kalėdinės mamos vaišės dalyvė.

Jeigu pagrindinį prizą, 100 Lt Dovanų Manijos kuponą, už geriausią receptą laimėtų Regina, tai šaunioji Dovanų Manija jai siūlo jodinėjimą po Anykščių apylinkes dviems. Jodinėjama po nuostabias Niūronių kaimo apylinkes - miškais, keliukais šalia upės, galėsite stabtelti, pasigrožėti gamta. Jojimo klubo žirgai yra treniruoti ir paklusnūs, tad jojantiems pirmą kartą neturėtų kilti jokių problemų.
Visą kelionės laiką Jus lydės patyręs gidas, kuris ne tik parodys gražiausias apylinkių vietas, bet ir negailės patarimų bei pamokymų.



Jums reikės:
Pagrindui (Reginos komentaras: „Torto pagrindą kartais kepu su krašteliais, kartais, be jų, nes taip paprasčiau iškepti. Čia pateikti pagrindo produktai kepimui su krašteliais. Kepant be jų, pagrindui produktų prireiktų perpus mažiau.“):
380 g. šokoladinių sausainių „Selga“;
100 g. smulkintų skrudintų žemės riešutų;
180 g. sviesto;
50 g. svarainių sirupo;
2 šaukštų auksaspalvio sirupo.

Baltam sluoksniui reikės:
250 g. maskarponės sūrio;
250 g, trintos varškės;
500 g. riebios grietinėlės;
1 pakuotės „Santa Maria“ vanilinio cukraus;
100 g. naminio svarainių sirupo su cukrumi;
1 mažo indelio konservuotų persikų;
7 šaukštų želatinos.

Raudonam sluoksniui reikės:
400 g. šaldytų aviečių;
100 g. šaldytų spanguolių;
100 g. svarainių sirupo;
4 šaukštų cukraus;
3 šaukštų želatinos.

Papuošimui reikės:
1 mažos skardinės konservuotų persikų;
50 g, balto šokolado;
30 g. juodo šokolado;
kivio;
uogų ar saldainiukų.

Gaminime:
Sausainius sumalti, sumaišyti su riešutais, supilti garuose tirpintą sviestą, sumaišytą su sirupais. Masę  gerai išmaišyti.
Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną, kraštus.
Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti.
Maskarponės sūrį ištrinti su  varške ir saikingai išplakta grietinėle.
Sutrinti smulkintuvu visą mažos persikų dėžutės turinį, sumaišyti jį su svarainių sirupu ir supilti į pieno produktų masę. Jei reikia, dar pasaldinti, ar paskaninti vaniliniu cukrumi. Supilti baltam sluoksniui paruoštą pagal instrukciją mažame kiekyje vandens želatiną ir gerai išmaišyti.
Atšildytas uogas trumpai pavirti su cukrumi, perkošti, kad nebūtų tirščių, Supilti svarainių sirupą, mažame kiekyje vandens pagal instrukciją paruošą želatiną ir gerai išmaišyti.
Pilti tai gelsvos, tai raudonos masės, tortą laikant šaltai.
„Apsnigti“ baltu šokoladu, papuošti.

„Paprasta pagaminti, bet toks aromatingas šis mano tortas gavosi!“ - nuostabaus kepinio autorė Regina.

Komentarai

Kalėdinės mamos vaišės

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Į plastiką, iš kurio daromos LEGO detalės, dedama speciali medžiaga, kuri darant rentgeną šviečia ryškiau, kad būtų lengviau detalę aptikti, jei vaikas ją prarytų.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai