Šios laiko patikrintos gudrybės ir patarimai labai pravers kiekvienai mamai ir namų šeimininkei. Išbandykite!
- Kad rankos nustotų kvepėti svogūnu arba česnaku, patrinkite jas nerūdijančio plieno šaukštu arba kavos pupelėmis.
- Jei persūdėte sriubą, įmeskite į ją nuskustą bulvę – ji sutrauks nereikalingą druską.
- Kad verdami kiaušiniai nesutrūkinėtų ir neištekėtų, įberkite į vandenį žiupsnelį druskos.
- Nelaikykite citrusinių vaisių ir pomidorų šaldytuve – antraip nukentės jų skonis.
- Ketaus indus galima išvalyti druska ir sausu popieriniu rankšluosčiu.
- Jei prisvilo padažas, perpilkite jį į švarų puodą ir gaminkite toliau. Įberkite šiek tiek cukraus (bet nepadauginkite) – jis pašalins svilėsių kvapą.
- Jei prisvilo ryžiai, uždėkite ant viršaus gabaliuką baltos duonos, palaikykite 5–10 minučių. Patiekdami ryžius negramdykite jų nuo puodo dugno.
- Jei norite virtuvėje atsikratyti skruzdžių, suraskite plyšį, per kurį jos lenda į vidų, ir užtepkite jį vazelinu. Na, o jeigu jos lenda pro durų apačią, nubrėžkite kreida liniją.
- Jei ruošiatės spraginti kukurūzus, užpilkite sėklas vandeniu ir palaikykite 10 minučių, tada nusausinkite ir spraginkite kaip paprastai: pagaminsite greičiau, kukurūzai bus „puresni“, liks mažiau neišsprogusių.
- Kad bulvės maiše nedygtų, įkiškite į jį obuolį.
- Vyno likučius galima užšaldyti ledų formelėse ir po to naudoti padažams ir sriuboms.
Komentarai