Labai naudingos gudrybės ir patarimai (I dalis)

Šios laiko patikrintos gudrybės ir patarimai labai pravers kiekvienai mamai ir namų šeimininkei. Išbandykite!

  • Kad rankos nustotų kvepėti svogūnu arba česnaku, patrinkite jas nerūdijančio plieno šaukštu arba kavos pupelėmis.
  • Jei persūdėte sriubą, įmeskite į ją nuskustą bulvę – ji sutrauks nereikalingą druską.
  • Kad verdami kiaušiniai nesutrūkinėtų ir neištekėtų, įberkite į vandenį žiupsnelį druskos.
  • Nelaikykite citrusinių vaisių ir pomidorų šaldytuve – antraip nukentės jų skonis.
  • Ketaus indus galima išvalyti druska ir sausu popieriniu rankšluosčiu.
  • Jei prisvilo padažas, perpilkite jį į švarų puodą ir gaminkite toliau. Įberkite šiek tiek cukraus (bet nepadauginkite) – jis pašalins svilėsių kvapą.
  • Jei prisvilo ryžiai, uždėkite ant viršaus gabaliuką baltos duonos, palaikykite 5–10 minučių. Patiekdami ryžius negramdykite jų nuo puodo dugno.
  • Jei norite virtuvėje atsikratyti skruzdžių, suraskite plyšį, per kurį jos lenda į vidų, ir užtepkite jį vazelinu. Na, o jeigu jos lenda pro durų apačią, nubrėžkite kreida liniją.
  • Jei ruošiatės spraginti kukurūzus, užpilkite sėklas vandeniu ir palaikykite 10 minučių, tada nusausinkite ir spraginkite kaip paprastai: pagaminsite greičiau, kukurūzai bus „puresni“, liks mažiau neišsprogusių.
  • Kad bulvės maiše nedygtų, įkiškite į jį obuolį.
  • Vyno likučius galima užšaldyti ledų formelėse ir po to naudoti padažams ir sriuboms.

Komentarai

Buitis

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vaikai pradeda sapnuoti dar prieš gimimą.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai