Mokinių pietūs skirtingose pasaulio šalyse (foto)

Ar kada susimąstėte, ką valgo skirtingų pasaulio šalių mokinukai pietums? Valgyklų siūlomas asortimentas smarkiai skiriasi – tam didelę įtaką daro kultūra, klimatas ir kiti veiksniai. Pavyzdžiui, Italijoje ir Pietų Korėjoje valgoma daug daržovių ir žalumynų, prancūzai ne prieš paskanauti sūrio, o suomiai – suvalgyti lėkštę sriubos. Siūlome pasisemti idėjų!
 
Italija

Žuvis su rukola, makaronai su pomidorų padažu, salotos su mocarelos sūriu, duona, vynuogės.
 
Prancūzija

Jautienos kepsnys, sūris, morkos, šparagai, vaisiai.
 
Pietų Korėja

Žuvies sriuba, tofu ir ryžiai, kimči (rauginti kopūstai), brokoliai, šviežios paprikos.
 
JAV

Vištienos kepsneliai su padažu, bulvių košė, žirneliai, konservuoti vaisiai, sausainiai.
 
Graikija

Vištiena su smulkiais makaronais, daržovėmis įdaryti vynuogių lapai, salotos, vaisiai, jogurtas su granatais.
 
Suomija

Žirnių sriuba, troškinti burokėliai, morkų salotos, blynai, šviežios uogos, duona.
 
Ispanija

Krevetės, rudieji ir baltieji ryžiai, pomidorų sriuba, daržovių salotos, duona, apelsinas.
 
Brazilija

Kiauliena su daržovėmis, pupelės ir ryžiai, daržovių salotos, duona, kepti bananai.

Komentarai

Vaikų mityba

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Ar žinote, kad...

Europoje tėvais tampama vidutiniškai 29 metų, tuo tarpu Indijoje - sulaukus 19.

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama