Šis gražiai atrodantis patiekalas, žinoma, papuoš kiekvienos šeiminikės šventinį stalą, tačiau juo galima palepinti šeimyną (o ypač – vaikus) ir paprastą dieną. Kaip sakoma, nušausi du žvirblius vienu šūviu: tai ir gražu, ir skanu. Vietoje vištienos filė galima naudoti rūkytą vištienos krūtinėlę, kumpį arba tiesiog virtą dešrą (tai priklauso nuo tavo fantazijos ir galimybių).
Reikia:
- 300 g vištienos filė,
- 250 g sūrio,
- 2–3 agurkų,
- 1 saldžiosios paprikos,
- majonezo,
- druskos,
- pipirų,
- kelių juodųjų alyvuogių.
Agurkus ir papriką supjaustyk nedideliais kubeliais. Agurkų žievelės patartina nenulupti (kad ji nebūtų karti, geriau rinktis jaunus).
Vištienos filė galima arba išvirti, arba apkepti, patroškinti savo sultyse keptuvėje ant silpnos ugnies (kaip tau atrodo skaniau). Tada supjaustyk ją mažais gabaliukais ir sudėk vienoje lėkštės pusėje, suformuodama arbūzo skiltelę. Ant viršaus uždėk stambiai tarkuoto sūrio, užtepk majonezo, o iš smulkintų agurkų suformuok „žievelę“. Papriką supjaustyk gabaliukais ir išdėliok ant majonezo. Iš juodųjų alyvuogių padaryk sėklytes ir išdėliok ant arbūzo „minkštimo“. Palaikyk dvi valandas, kad susigertų majonezas, ir patiek.
Skanaus!
Komentarai (3)