Trinta morkų sriuba

Morkos – labai naudingos daržovės. Jose daug vitaminų (A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, PP), kalio druskų, geležies, vario, jodo, fosforo, fermentų, gliukozės ir fruktozės, karotino... Pastarasis, beje, įsisavinamas tik tada, jei morkos ruošiamos su riebalais (pavyzdžiui, aliejumi ar grietine).

Reikės:

  • 750 g morkų,
  • 100 g svogūnų,
  • 40 g sviesto,
  • 2 stiklinių pieno,
  • 8 šaukštų apelsinų sulčių,
  • 100 ml grietinėlės (30 % riebumo),
  • petražolių,
  • druskos,
  • pipirų.

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, o svogūnus – kubeliais. Įpilkite pieno, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu, įpilkite sulčių ir 2 stiklines vandens, įberkite prieskonių, druskos.

Patiekite su plakta grietinėle, papuoškite petražolėmis.

Komentarai (6)

Daiva 2012-10-07 15:23
o kokio cia vandens pilti pabaigoje virinto ar ne?
Saulėgrąža 2011-12-23 16:12
Tik nepadauginkit. Nuo karotino oda įgyja nelabai gražų atspalvį
Latakelis 2011-12-23 15:38
As ir nemegeja morku, bet vaikams nuolatos duodu tarkuotu ir su cukrumi. Cia geriausias desertas
Brrr 2011-12-23 15:30
Gal ir sveika, bet į morkas man ir pažiūrėt baisu :D
Vidule 2011-12-23 15:10
Tikrai kad skani :) Ir sveika :)
Veikia 2011-12-23 15:09
Labai gardziai atrodo

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Ar žinote, kad...

Jei vaikas apsinuodijo rūgštimi arba šarmais, jokiu būdu negalima dirbtinai jo vimdyti, nes šios medžiagos dar kartą nudegins gleivinę. Šiuo atveju reikia duoti išgerti 2 stiklines vandens.

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama