Tie, kurie bent kartą gyvenime ragavo varškės Štrudelio, to burnoje tirpstančio skonio tikriausiai niekada nepamirš. O ar kada bandėte pasigaminti Štrudelį namuose?
Štrudeliui reikės:
- Pusės kilogramo varškės (9 procentų)
- Pusės litro pieno
- 250 gramų miltų
- Mažo indelio grietinės (30 procentų)
- 100 gramų sviesto
- 6 kiaušinių ir 3 trynių
- 200 gramų cukraus
- Šiek tiek aliejaus
- 2 šaukštų vanilinio cukraus (arba 2 šaukštelių esencijos)
- Obuolių
- Tarkuotos citrinos žievelės
Padažui reikės:
- 400 ml pieno
- 3 šauktšų cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto bulvių krakmolo
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
Prieš gaminant Štrudelį, nulupkite ir smulkiais gabaliukais supjaustykite obuolius. Tuomet pradėkite gaminti tešlą: į 200 gramų miltų įmaišykite kiaušinį, šiek tiek aliejaus,maždaug 6 šaukštus paprasto vandens bei žiupsnelį druskos. Tešla turėtų nelipti prie rankų, taigi gali būti, kad teks pridėti šiek tiek daugiau miltų. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelį ir palikite keliolikai minučių kambario temperatūroje.
Inde gerai išmaišykite sviestą, į kurį suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos. Gerai išsukus, sudėkite varškę, 5 kiaušinių trynius, grietinę ir šiek tiek miltų (maždaug 50 gramų). Jei namuose turite elektrinį plakiklį - galite juo pasinaudoti. Jei ne, tuomet įdarą teks maišyti mediniu šaukštu. Likusius 5 kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir neskubėdami sumaišykite su varškės mase. Suberkite ir pjaustytus obuolius.
Komentarai (9)